top of page
IMG_6030-2.jpg
handmade.png

DE MATRAS

 

Het lijkt wel een dooddoener, maar de basis van een goede nachtrust ligt bij een goede matras. Die bepaalt hoe u slaapt: hard of zacht, comfortabel of niet, of uw bed voldoende ademt …

 

Hard of zacht: veren zijn de kern

 

Het gewenste slaapcomfort wordt bepaald door hoe hard of zacht een matras aanvoelt en hoe goed uw lichaam wordt ondersteund.

Er zijn drie elementen in uw matras aanwezig die hiervoor zorgen: de veren, een drukverdeler en een bijzondere afdeklaag. Door deze drie apart en op maat aan te passen, maken we matrassen die uniek zijn in hun gamma.

 

De veren die we gebruiken zijn van staaldraad. Hoe dikker de draad, hoe steviger en hoe meer tegendruk uw lichaam krijgt. We werken hoofdzakelijk met pocketveren. Elke veer wordt hier apart in een hoesje verpakt en reageert individueel op de druk die ze van bovenuit aanvoelt. Zo gebruiken we, in de zones die iets meer moeten inzakken om uw lichaam mooi recht te laten liggen, veren met dunnere staaldraad. Denk maar aan de schouderzones of de zone van de heupen. We kunnen in uw matras vijf of zeven van deze zones inbouwen, afhankelijk van uw lichaamsbouw en persoonlijke wensen.

 

Druk verdelen en zacht omarmen

 

Eens de zones bepaald zijn en de veren op hun plaats zitten, plaatsen we hierover een specifieke drukverdeler. Deze heeft een hoge puntelasticiteit die ervoor zorgt dat het lichaamsgewicht nog beter zal verdeeld en ondersteund worden. Hiervoor gebruiken we veelal jute als materiaal. Er is ook een variant dat paardenhaar samenvlecht, op natuurlijke wijze bewerkt zodat het krult en textuur krijgt en zo zorgt voor elasticiteit en veerkracht. 

Om deze hele matraskern zacht te omarmen, kiezen we voor koudschuim of talalay latex, op maat gesneden. Deze twee materialen zorgen elk voor een aangenaam en zacht slaapcomfort en dragen bij tot een goede ventilatie en vochtregulatie.

 

Stof en vulling

 

Nu kunnen we beginnen met het samenbrengen van de ‘vulling’, de ‘onderdoek’ en de juiste ‘buitenstof’ om de matras vorm te geven.

Elke matras kan zijn eigen stof hebben met specifieke kenmerken. Als de klant het wenst, kunnen we ook eigen motief geven aan het matrasstof; van een leuk lijnenspel tot ingewikkelde patronen, vormen en logo’s.

 

De combinatie van het stof, de vulling en de onderdoek rolt als ‘lappen’ uit onze stikmachine. Ze worden op maat gesneden en op kleine foutjes gecontroleerd.

De matrasranden worden vervolgens op de juiste breedte gestikt, in hetzelfde of contrasterende stof als de matras. Een deel van de lappen gaat naar de stikafdeling voor de confectie van de matrashoezen. De rest gaat naar onze ‘tape-afdeling’.

 

Samenstellen en klaarmaken 

 

De afgewerkte matraskern en de lappen stof komen samen in de tape-afdeling. Hier wordt alles samen gestikt of worden items toegevoegd zoals bijvoorbeeld luchtroosters, handvaten, het ‘noppen’ van de matras …

Als u kiest voor een afneembare matrashoes, wordt deze hier ook geassembleerd. Of kiest u voor een matras in dezelfde stof als uw boxspring, dan wordt de afneembare hoes in meubelstof geconfectioneerd. 

Afwerking en kwaliteitscontrole

 

Als de matras klaar is, wordt ze met de grootste zorg en oog voor detail onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole. Een afwijking wordt nooit toegestaan en wordt onverbiddelijk teruggestuurd naar de voorgaande productiefase.

De laatste details in de fase van de afwerking krijgen hier vorm.

Zo kunnen er bijvoorbeeld op vraag van verdelers of klant eigen etiketten op de matrassen aangebracht worden. Vóór alles op transport vertrekt, wordt er natuurlijk nog een laatste eindcontrole gedaan door onze vakmensen.

DE BOXSPRING

 

Een perfecte matras combineert u het best met een uitgelezen boxspring. Net dat is de specialiteit van Acro bedding. In onze eigen schrijnwerkerij creëren we verstelbare of niet-verstelbare boxen in verschillende maten, vormen en materialen. 

We zorgen altijd voor de perfecte match tussen esthetiek en slaapcomfort naar de wensen van onze klanten en leveranciers. 

 

Het framework

 

Onze schrijnwerkers zijn vakmannen pur sang. Elk framework gaat door hun handen en wordt op maat gemaakt tot een stevig kader. De keuze voor het juiste hout is erg belangrijk. Enkel de stevigste planken van het beste dennenhout komen in aanmerking en worden speciaal geselecteerd. 

 

Veren in de box

 

Eens het frame van de boxspring gecreëerd is, vullen we het met veren van topkwaliteit. Deze veren geven stabiliteit aan uw matras die er later op komt. Zowel onder als bovenop de veren komt een zachte dempende schuimlaag. Kiest u voor een verstelbare of niet-verstelbare boxspring, dan wordt ook hier rekening mee gehouden in het productieproces.

 

Stofferen van de verenbox

 

Elke boxspring is voor ons een uniek meubel. In de stofafdeling van ons atelier werkt de stoffeerder met mallen op maat en zorgt dat alles mooi gedrapeerd, gesneden en gestikt is. Zo zal de box en het hoofdbord een unieke look combineren met perfecte slaapkwaliteit.

 

De afwerking

 

Als de verenbox en het hoofdbord zijn afgewerkt, kunnen ze in elkaar worden gemonteerd.

Dan worden ook de juiste pootjes gecombineerd zodat de boxspring een unieke eenheid kan vormen. Een laatste kwaliteitscontrole wordt doorgevoerd voordat we alles met de grootste zorg inpakken en transporteren.

HIB3.jpg

De creatie van uw perfecte boxspring is een samenspel van kennis, vakmanschap en technologie. We nemen u even mee in de specifieke fases die we bij Acro bedding doorlopen, van veer tot matraskern, om tot uw ultiem slaapcomfort te komen.

bottom of page