top of page
  • Acro bedding

Gids: soorten stoffen en bekleding voor luxebedden

De stoffen die je kiest voor een bed, bepalen de uitstraling van de hele slaapkamer. Welk gevoel wil jij je klanten of gasten meegeven zodra ze de kamer binnenwandelen? Er zijn talloze stoffen die je hierbij helpen. Wij lijsten de mogelijkheden bij Acro Interior voor je op!

 

1. Hoe kies je het beste stof?

De juiste bekleding voor bedden is essentieel voor de uitstraling van de slaapkamer. Als interieurarchitect of hoteleigenaar wil je meteen dát juiste gevoel overbrengen. Met bedden op maat heb je de vrije keuze uit diverse materialen voor jouw ontwerp.


De bekleding die je kiest is erg afhankelijk van prijs. Als je een prijsbewuste keuze maakt, is polyester de stof die je zoekt. Het is een sterk materiaal, dat ook wasbaar en afneembaar is. Wil je eerder een vleugje luxe de slaapkamer in blazen? Dan zijn natuurlijke stoffen - zoals katoen en linnen - de way-to-go.

Let op: linnen gebruik je best niet in combinatie met een elektrisch verstelbaar bed omwille van de rekbaarheid.


2. Stoffen met of zonder design?

Voor bedden in hotels en b&b’s zijn stoffen zonder design populair. De reden hiervoor is simpel: stoffen zonder design zijn duurzamer. Ze blijven er mooi uitzien en zijn dus een langetermijnbeslissing. Wil je toch die duurzaamheid combineren met een unieke uitstraling? Dan kies je best voor subtieler en kleiner design in je stofkeuze. Of speel je met stoffen mét design bij je accessoires zoals nachttafels, bedbanken of kussens.3. Wasbare stoffen

Stoffen die wasbaar zijn, hebben een extra duurzaam karakter. Bij Acro Interior heb je de keuze uit twee opties: de wasbare/afneembare uitvoering en de skai uitvoering. De keuze die je hier maakt is afhankelijk van je project en waarvoor het bed gebruikt wordt.


TIP #1: de wasbare uitvoering is populair omdat men stof verkiest boven skai én de mogelijkheid wil behouden om bekleding naar de droogkuis te brengen.


TIP #2: skai wordt trouwens vaak gekozen in de hotelsector. De voornaamste reden is dat je skai zeer eenvoudig kan reinigen.


4. Bekleding met grove of gladde structuur

De structuur van je bekleding geeft een persoonlijke touch aan je ontwerp. Er zijn hier geen do’s or dont’s. De keuze maak jij helemaal zelf! Wij denken altijd met je mee. Beide keuzes zijn dan ook beschikbaar in ons assortiment. Wil je een rijkelijk uitzicht creëren? Dan is velours een mooie en luxueuze stof!Comments


bottom of page